Japonia a oferit aparataj medical modern pentru Spitalul Clinic de Copii din Cernăuți (FOTO)

zJ5BaUzxGhEnHbLQLUNF.w695

Un aparataj modern oferit de Guvernul Japoniei funcţionează de mai bine de un an la Spitalul Clinic de Copii din Cernăuți. Utilajul medical performant au fost achiziționat din fonduri japoneze în cadrul Programului de Granturi pentru securitate umană „Kusanone”, transmite Serviciul de Presă al Administrație Regionale de Stat Cernăuți.

„Finanțarea proiectului a avut loc în baza unui acord între Guvernele Ucrainei și Japoniei. Începând cu 2002  în cadrul Programului deja au fost implementate 127 de proiecte în domeniul sănătății, educației și protecției sociale. Guvernul Japoniei este întotdeauna gata să ajute Ucraina. Sper ca utilajele achiziționate să îmbunătățească calitatea serviciilor acordate copiilor din regiunea Cernăuți”, a declarat Consilierul Ambasadei Japoniei în Ucraina, Ryuta Fukuya.

Mykola Chepil, medicul șef al Spitalului Clinic de Copii din Cernăuți a declarat că valoarea totală a echipamentului oferit în cadrul acestui proiect este de 1,5 milioane grivne. Au fost achiziționate cu ajutorul acestor fonduri: un analizor biochimic automat, un gastrofibroscop, un colonoscop japonez și două aspiratoare medicale.

watermarked-img_7095.w800 watermarked-img_7096.w800 watermarked-img_7094.w800 watermarked-img_7085.w800

Lasă un răspuns