Jurnalistă din Cernăuți: „Blestemata Patriarhie a Moscovei să piară o dată și pentru totdeauna în Ucraina” (VIDEO)

4_main

Eparhia Cernăuților și a Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) a comentat înregistrarea video publicată pe Facebook de către jurnalista cernăuțeană Galina Eremița, în care aceasta îşi doreşte de ziua sa de naştere ca „blestemata Patriarhie a Moscovei să piară o dată și pentru totdeauna în Ucraina”.

„Dorința de pieire a Bisericii Ortodoxe Ucrainene exprimată de jurnalista Eremița este o infracțiune”, au notat cei de Eparhia Cernăuților și a Bucovinei.

„De ziua sa de naștere Galina Eremița, o jurnalistă angajată de BOaU, una dintre provocatorii în timpul confruntărilor din apropierea lăcașurilor de cult ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene din regiunea Cernăuți, fiind în stare de ebrietate, și-a dorit următoarele: „Blestemata Patriarhie a Moscovei să piară o dată și pentru totdeauna în Ucraina”, a raportat Eparhia Cernăuților și a Bucovinei pe Facebook.

Cei de la eparhie au subliniat că în acest mod Galina Eremița a jignit sentimentele a milioane de credincioși ucrainenei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий