Kiril susține că nu va permite independența Bisericii Ortodoxe din Ucraina

2ddbd10e0ad767e4a607c01370d22e40

Patriarhul Kirill al Rusiei a declarat că nu va permite independența Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei. ”Promisiunea” a fost făcută luni în cadrul unei ceremonii în catedrala Hristos Mântuitorul, cu ocazia zilei sale de naștere (70 de ani), relatează „Interfax”.

„Biserica noastră nu va lăsa niciodată la ananghie pe frații din Ucraina și nu-i va părăsi, niciodată nu va fi de acord să schimbe granițele canonice sacre ale bisericii noastre, pentru că la Kiev este leagănul spiritual al Rusiei Sfinte, cum este Mtskheta pentru Georgia sau Kosovo pentru Serbia”, – a spus Kirill.

Potrivit lui, se dorește implicarea Bisericii din Ucraina „într-un conflict profund, care împarte societatea și o face ostatica în acest conflict”.

„Au loc ocupări abuzive de biserici, sunt ignorate deciziile judecătorești, are loc o campanie informaționala împotriva bisericii, în Parlamentul Ucrainei se propun legi al căror scop este discriminarea și punerea în condiții dificile a celei mai mari comunități religioase din țară”, – a spus el.

Kirill consideră că legile discriminatorii împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina sunt propuse de deputații atei sau de greco-catolici.

Sursa: paginaderusia.ro

Lasă un răspuns