Klaus Iohannis nu o demite pe Laura Codruța Kovesi (VIDEO)

iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, luni, că nu o demite pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul unei scurte conferințe de presă, că respinge cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi. «Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kovesi, procuror-șef al DNA», a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Reamintim că ministrul roman al Justiției, Tudorel Toader a cerut revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după prezentarea unui raport exploziv. După anunțul președintelui, ministrul Justiției a anunțat, pe Facebook, că va sesiza Curtea Constituțională: «În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA; În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente; Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu. Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional. Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!», a scris el.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, pe 22 februarie, că va declanșa procedura de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, pentru „acte și fapte de netolerat într-un stat de drept”.

 

Добавить комментарий