Klimkin despre scandalul pașapoartelor  ungureşti: Am impresia că nu am fost auzit

klimkin

Într-o postare pe Twitter ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, spune că Budapesta nu a înțeles poziția lui  în scandalul cu acordarea  pașapoartelor ungare  cetăţenilor ucraineni la Consulatul din Beregovo, regiunea Transcarpatică.

Klimkin a subliniat că principala problemă nu  constă în acordarea pașapoartelor, ci în îndemnul de ascunde acest fapt  de autoritățile ucrainene.

„Am impresia  că unii oameni din Ucraina și din străinătate nu au auzit bine. Problema filmuleţului scandalos de la Consulatul General al Ungariei din Beregovo nu constă  numai în acordarea  cetățeniei, ci în chemarea de a ascunde acest lucru de autorităţile din Ucraina. Avem despre ce discuta şi va trebui să acţionăm! — a scris Klimkin.

Reamintim că în înregistrarea video care fost făcută la consulatul din Beregovo, se vede un bărbat care ajută pe cineva să rostească  jurământul de credinţă statului maghiar, iar o femeie îi instruiește pe cei care au primit pașapoartele ungare să ascundă acest fapt de autoritățile ucrainene.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că consulului ungar ce apare în filmuleţ i se va refuza acreditarea și că acesta va trebui  în curând să părăsească  Ucraina. Ca răspuns, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a amenințat că ţara sa nu va sprijini  procesul de integrare a Ucrainei în Uniunea Europeană.

Добавить комментарий