Klimkin: Încercările Rusiei de a se folosi de situația din Transcarpatia  reprezintă o ameninţare la adresa întregii Europe

klimkin

Încercările Rusiei de a se folosi de situația din Transcarpatia reprezintă o ameninţare la adresa  Ucrainei, Ungariei și întregii Europe, notează pe pagina sa de Facebook  ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, citat de Evropeiska Pravda.

„Nimeni nu pune la îndoială că Rusia va  profita de situația din Transcarpatia. Acest lucru creează un pericol fundamental pentru Ucraina, Ungaria și pentru întreaga Europă»  spune Klimkin.

De asemenea, ministrul consideră că situația privind dubla cetățenie poate fi rezolvată astfel încât să nu afecteze persoanele care au deja două pașapoarte.

„Întotdeauna  am susținut că nu există nici un motiv ca maghiarii cu dublă cetățenie să fie învinuiţi de trădare sau separatism», a spus Klimkin.

Ministrul este convins că actuala  poziție a Budapestei cu privire la utilizarea limbilor minorităţilor afecetează  în primul rând etnicii maghiari din Ucraina.

 „De exemplu, domnul Brenzovici cunoaște limba ucraineană și astfel a devenit  parlamentar.  Dar ce perspective îi  așteaptă pe  băieții și fetele din Beregovo,  care după absolvirea  şcolii  nu pot lega două propoziții în limba de stat?» se întreabă  ministrul.

P.S. Vasyl Brenzovici este preşedintele Partidului Ungurilor din Ucraina. În 2014 a fost ales deputat în Rada Supremă pe lista electorală a Blocului lui Petro Poroşenko.

Добавить комментарий