Kremlinul refuză să elibereze marinarii ucraineni

navy_b

Autoritățile ruse nu vor elibera marinarii ucraineni, care au fost luați prizonieri după capturarea navelor lor în largul Crimeii. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia nu va pune în aplicare decizia Tribunalului Internațional pentru Dreptul Mării al Națiunilor Unite, scrie Unian.ua.

„Cazul respectiv nu intră în competențele acestei instanței de judecată. Aceasta este poziția Federației Ruse, după cum se cunoaște”, a subliniat Pescov.

Pe 25 mai, Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării al ONU a obligat Rusia să elibereze marinarii ucraineni și navele capturate. Rușii nu au recunoscut decizia Tribunalului și au refuzat să o execute. La rândul său, ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrei Melnik, a declarat că, în cazul nerespectării deciziei, Ucraina va cere impunerea „sancțiunilor din Hamburg».

Pe 25 noiembrie 2018, navele de frontieră ale Federației Ruse din strâmtoarea Kerci au capturat trei nave de război ucrainene, care circulau în mod planificat din portul Odesa în portul Mariupol, și 24 de marinari.

Добавить комментарий