La Cernăuți a fost organizat un târg de carte în scop umanitar

44414

Filiala Cernăuți a Fundației Familiei „Kolping” a organizat un târg de carte, în scop umanitar. Prin tradiție, fondurile obținute în urma evenimentelor similare sunt donate unei cauze din comunitate.

Obiectivul campaniei de data aceasta a fost strângerea de fonduri pentru a-l susține financiar pe Skovoridin Mykola din raionul Hotin,, participant la acțiunile militare din Donbas, diagnosticat cu o boală care îi pune viața în pericol. Are nevoie de tratamente și îngrijiri medicale.

A răspuns invitației organizatorilor și Vasile Costachi, etnic român din satul Lunca, raionul Herța, care a fost rănit în Mareanla, în Estul Ucrainei, a fost ajutat și de Fundația Familiei „Kolping” şi alți oameni generoşi, care l-au readus la viaţă, i-au acordat ajutor în momentele cele mai dificile.

Președintele filialei de Cernăuți a Fundației Familiei „Kolping”, Ludvig Marculeak, a insistat ca la acțiunea de caritate să participe și Vasile Costachi, în semn de solidaritate și susținere morală a militarului ucrainean Scovorodin Mykola. Vasile Costachi a mulțumit oamenilor care l-au sprijinit în moment delicate, implicit primarului de Lunca, Lupu Dumitru, care l-a și însoțit la acțiunea caritabilă și îl are tot timpul în grijă.

Lasă un răspuns