La Kiev a fost inaugurată o placă comemorativă în cinstea lui Volodimir Ivasiuk

169439

Recent, în capitala Ucrainei, cu ocazia împlinirii a 68 de ani de la nașterea lui Volodimir Ivasiuk, fost inaugurată o placă comemorativă.

Placa memorială în cinstea renumitului poet, compozitor și cântăreț ucrainean a fost dezvelită pe clădirea Casei de discuri a Companiei Naționale de Radiodifuziune a Ucrainei.

„Această placă a fost dezvelită în mod special pe clădirea casei de discuri, deoarece aici, pe parcursul activității sale Volodea își înregistra piesele. În aceste clipe emoționante suntem recunoscători locuitorilor orașului Kiev care au o atitudine respectuoasă față de memoria fratelui meu.” – a spus Okana Ivasiuk, sora compozitorului în timpul ceremoniei de inaugurare.

Volodimir Ivasiuk a fost un poet, compozitor și cântăreț ucrainean, considerat unul dintre fondatorii muzicii pop din Ucraina. Pe tot parcursul activității sale a scris peste o sută de cântece, inclusiv pentru Sofia Rotaru și Nazar Yaremciuk.

Compozitorul a murit în anul 1979 în vârstă de 30 de ani. A fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea orașului Lviv. Conform datelor oficiale, moartea lui a fost o sinucidere, iar neoficial Ivasiuk a fost ucis de colaboratorii KGB-ului.

La 1 martie 2009, Volodimir Ivasiuk a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Ucrainei pentru  devotamentul profesional în domeniul culturii muzicale naționale.

Lasă un răspuns