La Noua Suliță a răsunat versul eminescian

4 01 2020 LC site 1

În perioada caracterizată de poetul nostru național, Mihai Eminescu, ca „vreme a colindelor”, la Gimnaziul din Noua Suliță a avut loc concursul tinerilor declamatori din creația poetică eminesciană. La el au participat elevi de la instituțiile de învățământ cu limba română de predare și aflate sub auspiciile comunităților teritoriale unite Noua Suliță și Mămăliga, în total 18 elevi din clasele a cincea – a unsprezecea.

Tinerii declamatori au demonstrat că sunt inspirați de versul marelui Eminescu, străduindu-se să declame cu suflet cele mai populare creații ale poetului. Rezultate minunate au obținut elevii de la Liceul raional. La categoria pentru elevii claselor a cincea – a șaptea Anastasia Savciuc a ocupat locul doi (profesoară M. Nichitina), la categoria pentru elevii claselor a opta – a noua locul întâi i-a revenit lui Daniel Ștefanesa (profesoară Z. Slanina), iar Mariana Nichitin (profesoară T. Hodoba) a devenit învingătoare la categoria pentru elevii din clasele a zecea – a unsprezecea.

Vom menționa că în acțiunile consacrate împlinirii a 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, care se vor desfășura la Cernăuți, intră și concursul regional al tinerilor declamatori din creația eminesciană și, firește, la el vor participa și elevii de la școlile românești din raionul Noua Suliță.

(V.K.)

Lasă un răspuns