Lăcrimioara Romaniuc, continuatoarea tradiției familiale

_01-16__

Purtând numele unei flori de primăvară, Lăcrimioara Romaniuc, deseori primește în dar buchete de flori, îndeosebi la evenimentele din viața școlii. Or, ea, tânăr pedagog, se bucură de stimă în rândurile elevilor, colegilor și părinților.

– Mama mea a fost învățătoare și datorită ei am îndrăgit această profesie, spune Lăcrimioara Romaniuc. Am urmat Colegiul Pedagogic și am lucrat o perioadă scurtă de timp la Școala medie incompletă nr. 17 din Cernăuți. Când la școala din satul meu natal – Privorochia, raionul Hliboca, a apărut un loc vacant, imediat m-am folosit de această ocazie. Mi-am dorit întotdeauna să-i învăț pe copiii consătenilor mei.

În momentul de față, domnișoara Lăcrimioara Romaniuc îndeplinește funcția de pedagog-organizator. Are grijă să fie cât mai interesantă munca extrașcolară a elevilor.

– Majoritatea acțiunilor extrașcolare se bazează pe tradițiile și obiceiurile poporului nostru. Ele sunt la fel de importante ca și formulele la fizică sau la chimie, căci contribuie la formarea universului spiritual al copilului, afirmă tânăra profesoară, Lăcrimioara Romaniuc.

Lasă un răspuns