„Legea Savcenko” a eliberat din închisori mii de hoţi şi ucigaşi

385445728

Legea ”Savcenko” care a intrat în vigoare în acest an va fi revizuită. Iniţiativa legislativă prevede ca fiecare zi petrecută în izolatorul de detenţie preventivă să fie egalată ca două zile de închisoare. Potrivit conducerii Poliţiei Naţionale în cadrul Ministerului de Interne a fost instituit un grup special de lucru care va elabora amendamente la legea respectivă.
1432532847-7094-zaklyuchennyiy-tyurma-znuaPotrivit Poliţiei, de la începutul anului circa 9 mii de criminali au fost eliberaţi condiţionat, iar următorii doi ani peste 50 de mii de deţinuţi vor fi eliberaţi înainte de executarea în întregime a pedepsei. La etapa actuală 700 de criminali eliberaţi condiţionat au ajuns din nou în spatele gratiilor pentru comiterea unor crime grave, iar 300 se află în arest preventiv. Un caz de mare rezonanţă a avut loc în aprilie curent în oraşul Ladjyn din regiunea Vinnyţea. Poliţia a raportat că a reţinut un maniac care a petrecut 8 ani după gratii pentru viol şi omor şi care a fost eliberat condiţionat în baza „legii Savcenko”. La doar câteva săptămâni după eliberare într-o singură noapte a violat şi ucis cu bestialitate două femei, lăsând în urmă trei copii orfani de mamă. Fiind întrebat despre motivele odioaselor crime săvârşite, criminalul nu a putut da un răspuns clar. De data aceasta el riscă închisoare pe viaţă.
Legea respectivă a avut la origine o intenţie nobilă, adică de a-i elibera din închisori pe acei care au fost reţinuţi ilegal. În consecinţă din închisori au fost eliberaţi condiţionat zeci de criminali ale căror dosare au zguduit întreaga ţară. Printre ultimii se numără şi judecătorul Igor Zvaryci, ex-deputatul Viktor Lozinskyi sau Andrii Sliusarciuk, cunoscut publicului larg sub numele de „Doktorul Pi”. Legea buclucaşă care a pustiit puşcăriile a fost elaborată de câţiva parlamentari pe vremea când Savcenko se afla în puşcărie în Rusia.

Lasă un răspuns