Liderii opoziţiei din Moldova acuză că au fost otrăviţi cu mercur (video)

moldova

Scandal la Chişinău, chiar înaintea alegerilor parlamentare de duminică. Liderii blocului de opoziţie acum din Republica Moldova, Maia Sandu şi Andrei Năstase, susţin că au fost otrăviţi cu mercur şi acuză guvernarea de la Chişinău pentru acest atac. Declaraţiile lor ar putea declanşa o gravă criză politică. Partidul Democrat, aflat la putere, a respins imediat acuzaţiil, transmite observator.tv.

Cei doi oameni politici spun că au probleme de sănătate de mai mult timp. Iar analizele pe care le-au făcut în afara Republicii Moldova au arătat că aveau în sânge o concentraţie excesivă de metale, mai ales mercur.

MAIA SANDU, Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate: Medicii cu care am discutat spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural. Sunt nişte lucruri pe care trebuie să le luăm în serios, în contextul atacurilor şi atitudinii pe care o are această guvernare.

Maia Sandu şi Andrei Năstase bănuiesc că au fost otrăviţi la ordinele Partidului Democrat, care controlează guvernul de la Chişinău. Ei susţin că puterea a orchestrat şi alte atacuri împotriva militanţilor şi observatorilor electorali din partidele lor.

ANDREI NĂSTASE, liderul Platformei DA: Suntem ţinta unor atacuri mişeleşti din partea acestei guvernări, care ne doreşte morţi. Bineînţeles, nu pot face aşa cum se întâmplă în Rusia, cu împuşcatul pe stradă, deocamdată. Se va întâmpla, se va întâmpla cât de curând dacă nu scăpăm de aceşti bandiţi de la guvernare.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat respinge acuzaţiile.

«Campania electorală din Republica Moldova trece, uneori, de limitele bunului simţ», a declarat Vitalie Gamurari.

Blocul electoral acum nu este reprezentat în parlament, dar este susţinut de mulţi alegători. Maia Sandu a intrat în turul doi al scrutinului prezidenţial din 2016, în care a fost învinsă de actualul şef al statului, Igor Dodon. Iar Andrei Năstase a câştigat, anul trecut, alegerile pentru primăria din Chişinău, invalidate printr-o decizie fără precedent a justiţiei.

Cele mai importante forţe politice la alegerile de duminică sunt partidul socialist al lui  Dodon şi cel democrat, aflat la guvernare. Socialiştii doresc o apropiere de Rusia, iar democraţii se declară pro Uniunea Europeană, dar sunt, de multe ori, acuzaţi de corupţie.

Amintim că pe 24 februarie în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Добавить комментарий