Liderii spirituali din Ucraina fac apel la pace, într-un video publicat de Volodimir Zelenski (VIDEO)

preview_w698zc0

Liderii spirituali din Ucraina au făcut apel la persoanele din Donbas și din Crimeea, dar şi la cei din restul ţării, să se unească și să lase în urmă certurile și discordiile – scrie portalul Obozrevatel.

Apelul a fost lansat prin intermediul unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a preşedintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit căruia „acesta este rezultatul întâlnirilor sale cu liderii religioși ai ţării”.

În înregistrarea video respectivă, primul lider spiritual care se adresează ucrainenilor este patriarhul onorific al Kievului și al întregii Rusii și Ucraine, Filaret, urmat de întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Sviatoslav, și de conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei), Onufrie.

Vin cu un apel la iubire și, pentru Dumnezeu, îi rog pe cei care sunt responsabili să nu-şi mai vorbească prin intermediul armelor” – a subliniat mitropolitul Onufrie.

Muftiul Crimeii, Ayder Rustemov, de asemenea, a subliniat importanța capacității de a ierta, iar rabinul-șef din Odesa și din sudul Ucrainei, Avraham Wolff, a făcut apel la „iubire faţă de cel de lângă noi”, în timp ce muftiul Ahmed Tamim a subliniat importanţa unităţii Ucrainei.

Dragi ucraineni, haideţi să ne unim şi să lăsăm în urmă toate certurile. Suntem toţi o singură Ucraină, suntem un singur popor ucrainean” – a menţionat şi muftiul Said Ismaghilov.

Rabinul şef al oraşului Dnipro şi al regiunii Dnipropetrovsk, Shmuel Kameneţki și alți lideri spirituali, de asemenea, au făcut apel la ucraineni să coopereze pentru a-şi dezvolta țara.

Singurul lider spiritual ucrainean care nu apare în înregistrarea publicată de Volodimir Zelenski este mitropolitul Epifanie. Apropiaţi ai mitropolitului au explicat că acesta a refuzat să apară în videoclipul respectiv de teama că îndemnul „să nu vorbiţi prin intermediul armelor” ar putea fi interpretat ca un apel la pace adresat liderilor rebelilor pro-ruşi din Donbas, notează Rador.

Добавить комментарий