Locuitorii orașului Cernăuți cer instalarea unui Monument dedicat lui Giordano Bruno

11-0848.R.Bruno_

O petiție în acest sens a fost lansată în urmă cu câteva zile pe siteul Consiliului orășenesc Cernăuți. Autorul petiției, publicistul cernăuțean Serghei Voronțov, scrie că pentru cauza respectivă în anii 1848-1849 la Cernăuți s-a desfășurat o amplă campanie de colectare de fonduri.

„Din nefericire inițiatorii ridicării monumentului au fost arestați și ideea nu a fost realizată. Propun autorităților să instaleze un monument dedicat lui Giordano Bruno (cel care a fost ars pe rug de către liderii Bisericii Catolice pe motiv că ideile sale contrazic creația lui Dumnezeu) pe Piața Centrală a orașului. Nu există nici o îndoială că credincioșii diferiților confesiuni vor susține această idee, întrucât monumentul va simboliza pocăința – lucrarea căreia este fundamentală în viața credincioșilor și de asemenea, va aminti deputaților și funcționarilor publici despre valorile umanitare”. 

„Monumentul se va bucura de o mare atenție și va deveni unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului” a precizat autorul petiție.

Lasă un răspuns