Lukașenko: Amplasarea  de rachete în Ucraina va duce la un dezastru pentru statalitatea acestei țări

tratat

Președintele Belarusului, Aleksand Lukashenko, a declarat că Ucraina nu ar trebui să amplaseze  rachete cu rază medie și cu rază scurtă de acțiune pe teritoriul său, scrie Libertatea Cuvântului cu referire la Interfax.

„Acum  au început să discute despre problema amplasării rachetelor cu rază medie și cu rază scurtă de acțiune în Ucraina … În nici un caz nu ar trebuie întreprinși pași în această direcție, deoarece acest lucru se poate transforma într-o catastrofă pentru statalitatea Ucrainei”, a declarat Lukașenko vineri la o întâlnire cu mass-media. El a menționat că situația din jurul suspendării Tratatului cu privire la rachetele cu rază medie și cu rază scurtă de acțiune, este un motiv serios de îngrijorare pentru Ucraina și Belarus. „Nu ne dorim ca în bătrâna noastră Europă, Doamne fereștă, să izbucnească o catastrofă nucleară  „, a adăugat Lukașenko.

Amintim că Președintele american, Donald Trump, a anunțat anterior că Washingtonul va începe pe 2 februarie procedura de retragere din Tratatul cu Rusia privind eliminarea rachetelor cu rază medie și cu rază scurtă de acțiune.  Vladimir Putin la 2 februarie a declarat că Federația Rusă va avea  un răspuns în oglindă la decizia Statelor Unite de a se retrage din Tratatul INF și, de asemenea, suspendă participarea sa la acest tratat.

Lasă un răspuns