MAE: Ucraina este gata să interzică reprezentantului Budapestei intrarea în Transcarpatia

461389df551d8645d801d246c17318e5

Dacă Ungaria nu va oferi explicațiile necesare cu privire la noul post de ministru plenipotențiar al Transcarpatiei, Ucraina este gata să reacționeze dur, inclusiv – să interzică intrarea oficialului ungar în Transcarpatia, transmite interregionews.eu.

Acest lucru a fost declarat de șeful adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Vasyli Bodnar, într-un comentariu la „Adevărul european”.

După cum a menționat diplomatul, guvernul ucrainean așteaptă în prezent explicații oficiale de la partenerii maghiari, însă până în acest moment Budapesta n-a oferit niciun răspuns.

„Dacă nu va exista nicio reacție, pe care o așteptăm – Ucraina va trebui să reacționeze ferm, fără a exclude interdicția de intrare a oficialului maghiar, cu toate că noi nu ne dorim acest lucru”, a declarat Bodnar.

Oficialul a subliniat, că Ucraina consideră că implicarea statului vecin în afacerile interne este inacceptabilă și va lua toate măsurile posibile de influență diplomatică.

„Noi considerăm această acțiune ca încă un pas într-o serie de acțiuni distructive, provocatoare din partea Ungariei, pe care le-am urmărit în ultimii ani, în ciuda progreselor recente în cadrul negocierilor (privind reforma învățământului )” – a spus Vasyli Bodnar.

După cum informează Transcarpatia on-line, MAE al Ucrainei cere explicații de la Budapesta, în legătură cu decizia sa de a crea postul de comisar guvernamental responsabil pentru dezvoltarea regiunii Transcarpatia.

MAE a comunicat că a înmânat o notă de protest șefului misiunii diplomatice din Ungaria, deoarece „ competenței reprezentantului guvernului maghiar i se acordă o parte din teritoriul suveran al Ucrainei“.

Добавить комментарий