Mai bine acasă decât într-un sicriu. Mesajul proprietarului unei firme funerare din Lviv

sicriu_88025300

Mai bine acasă decât într-un sicriu. Proprietarul unei firme funerare din regiunea Lviv a inscripționat pe un vehicul mesajele ”Stop COVID-19”, ”Carantină” și ”Stai Acasă”. În remorcă a pus și un sicriu negru, pe care se putea citi aceleași recomandări. Așa a mers prin trei orașe din zonă în speranța că va reuși să sensibilizeze cetățenii și că vor respecta condițiile de carantină pentru  opri răspândirea coronavirusului. 

Autoritățile au înăsprit condițiile pe timp de carantină începând de luni. Astfel, până în 24 aprilie toți sunt obligați să poarte măști sau alte materiale de protecție care să le acopere nasul și gura atunci când ies în spații publice și să dețină asupra lor un act de identitate. Nu se admit grupuri mai mari de două persoane, iar minorii sub 14 ani nu pot ieși singuri în stradă. De asemenea, sunt interzise plimbările în parcuri, piețe, pe plaje sau în păduri.

Ministerul Sănătății a precizat că vârful epidemiei urmează să fie atins în jurul datei de 14 aprilie. În context, autoritățile au precizat că abia după aceea o parte din măsuri vor fi relaxate, iar din a doua jumătate a lunii mai oamenii ar putea reveni la muncă. În Ucraina s-au înregistrat aproape 1700 de cazuri de îmbolnăvire și 52 de decese.

Lasă un răspuns