Maia Sandu: „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei a șocat întreg continentul european”

17 05 F 7

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări că țara sa „stă în apărare  împotriva eforturilor de destabilizare ale Rusiei și va continua să facă acest lucru”. În discursul său la summit-ul Consiliului Europei de la Reykjavik, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Federația Rusă va rămâne un factor de destabilizare pentru țara ei pentru mulți ani de acum înainte, transmite Ukrinform.

„Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei a șocat întreg continentul european. Dar nimic nu se poate compara cu distrugerea pe care o suferă Ucraina. Simțim undele de șoc ale războiului de cealaltă parte a graniței. Am devenit ținta metodelor hibride rusești,  care vizează destabilizarea democrației noastre. Agresiunea, declanșată de Rusia împotriva Ucrainei, a afectat securitatea noastră națională și a creat un mediu instabil”, a spus Sandu.

„Democrația noastră se bazează pe voință politică puternică. Dar nu poate face față singură amplorii provocărilor cu care ne confruntăm în prezent. Rusia va rămâne o sursă de instabilitate în regiune pentru mulți ani de acum înainte. Cel mai bun mod de a consolida democrația și libertatea este aderarea la Uniunea Europeană”, a specificat liderul moldovean.

În timpul discursului său, Maia Sandu le-a mulțumit prietenilor și partenerilor săi „care sunt solidari cu țara mea și, mai ales, solidari cu Ucraina”. „E timpul să spunem cu voce tare și clar că nimeni nu este mai presus de lege. Moldova a aderat la Registrul pagubelor cauzate de invazia Ucrainei de către Rusia. Continuați să ajutați Ucraina, să ajutați în continuare Moldova, pentru ca împreună să ne apărăm democrațiile și valorile europene”, a adăugat Preşedintele Moldovei, Maia Sandu.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий