Mariana Beța: Declarațiile ministrului de externe al Ungariei sunt destul de grave

Maryana-Betsa

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a promis să reacționeze la declarația scandaloasă a Ministrului de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, privind necesitatea revizuirii Acordului de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de externe Mariana Beța, transmite agenția de presă liga.net, citată de Libertatea Cuvântului.

Mariana Beța a spus că declarațiile lui Peter Szijjarto „sunt destul de grave”, deci reacția ministerului ucrainean necesită o abordare echilibrată.

„La declarațiile lui Szijjarto sau a altor oficiali maghiari nu reacționăm totdeauna, deoarece declarații de acest gen, care duc la destabilizarea situației, le auzim în fiecare zi. Poziția noastră cu privire la Legea Educației rămâne neschimbată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Reamintim că anterior, Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a respins propunerea omologului ucrainean, Pavlo Klimkin, de a participa la o întâlnire în Transcarpatia pentru a discuta  pe marginea Legii Învățământului din Ucraina.

Lasă un răspuns