Mii de persoane pretind la funcția de secretar a lui Zelenski

epa07520532 Ukrainian showman and comedian, and Presidential candidate Volodymyr Zelensky (2-L) reacts at his campaign headquarters following a presidential elections in Kiev, Ukraine, 21 April 2019. Ukrainians voted during the second round of Presidential elections on 21 April 2019.  EPA-EFE/STEPAN FRANKO

Mai mult de 3 mii de cetățeni ucraineni au trimis cereri staff-ului președintelui ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, pentru a participa la concursul pentru postul de secretar de presă al noului șef de stat.

Despre acest lucru a anunțat vineri agenția Ukrainski Novyny.

„Mai mult de 3 mii de CV-uri au parvenit pe adresa de e-mail a departamentului Resurse umane al lui Vladimir Zelenski – de la oamenii obișnuiți care doresc să participe la concurs și sunt încrezuți în abilitățile lor de comunicare”, a declarat serviciul de presă al lui Zelenski.

Echipa lui Zelenski nu menționează numele pretendenților, însă a spus că printre aceștia sunt atât cetățeni obișnuiți, cât și „personalități bine-cunoscute în societatea ucraineană”. Sunt trimise CV-uri din partea jurnaliștilor profesioniști, PR managerilor, prezentatorilor de televiziune, bloggerilor, studenților de la facultățile de profil și actorilor.

Există o serie de cerințe înaintate pretendenților. Ei trebuie să cunoască cel puțin trei limbi (ucraineana, rusa și engleza), să aibă experiență în jurnalism sau în activitatea publică, să fie apți și pregătiți să lucreze „non-stop”.

„În plus, speakerul trebuie să posede abilități de comunicare, să aibă o reacție promptă, să se adapteze ușor muncii dinamice, să fie creativ și să aibă un simț al umorului”, se arată în mesaj.

 Pe 30 aprilie, Zelenski a anunțat un concurs deschis pe Internet pentru ocuparea funcției de secretar de presă al președintelui.

Lasă un răspuns