Ministrul de externe al Poloniei: Cetățenii ucraineni care împărtășesc poziții antipoloneze nu au ce căuta în Polonia

1502072188-7581

Cetățenii ucraineni care împărtășesc poziții antipoloneze nu au ce căuta în Polonia. O declarație în acest sens a fost făcută în timpul unei emisiuni televizate de către ministrul afacerilor externe din Poloniei, Witold Waszczykowski, transmite Onet.pl, citat de UNIAN.

Oficialul polonez a declarat că o procedură specială deja a fost lansată. „O procedură care interzice accesul pe teritoriul Poloniei al persoanelor care împărtășesc poziții antipoloneze, deja a fost lansată. Indivizii care poartă în mod deliberat uniformele diviziei SS „Galicia”, nu au ce căuta în Polonia!”, a precizat Waszczykowski.

Totodată, ministrul polonez a menționat că în lista respectivă vor fi incluși și toți cei care au împiedică restaurarea monumentelor de o importantă istorică pentru poporul polonez, notează Evropeiska Pravda. „Toate persoanele care au demonstrat și au utilizat instrumente administrative împotriva Poloniei, se vor confrunta de asemenea cu aceleași consecințe”, a spus Waszczykowski.

Trebuie de precizat că recent senatorul și istoricul polonez Jan Żaryn a acuzat țara noastră de un comportament barbar în privința protejării monumentelor istorice și situației din jurul mormintelor poloneze din Ucraina.

Libertatea Cuvântului

Lasă un răspuns