Ministrul Infrastructurii a acuzat Rusia de incendiile de la depozitele militare

150409

Ministrul Infrastructurii Ucrainei, Volodymyr Omelian, consideră că Moscova s-ar afla în spatele incendiilor de la depozitele militare din țară.

„Ce au în comun războiul din Transnistria, Georgia, ocupația Crimeii și războiul din estul Ucrainei, distrugerea Siriei, crimele de la Londra, Kiev, Salisbury, atacurile hackerilor din Olanda, Ucraina, imixtiunile în alegerile din întreaga lume? Răspunsul e unul: Rusia-Moscova-Kremlin”, a scris Omelian pe pagina sa de pe Facebook.

Prima explozie de la un depozit militar, pe care presa o numește una dintre cele mai mari din țară, a avut loc la ora trei dimineața. Aproximativ 12 mii de oameni au fost evacuați. 63 de persoane au avut nevoie de ajutor medical, lor li s-a făcut rău din cauza fumului.

Arsenalul ocupă aproximativ 682,6 hectare, dintre care 402 sunt ocupate de teritoriul tehnic.

Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, aproximativ 88 mii tone de muniție erau depozitate în aceste depozite. Totodată, cei de la Statul Major au declarat că muniția e de 1,5-2 ori mai puţină şi că au ars aproximativ 10%.

Pe o rază de 30 de kilometri de la locul exploziilor a fost stopată circulaţia trenurilor și a autoturismelor. Spațiul aerian este, de asemenea, închis.

A fost inițiat un caz penal în conformitate cu articolul „Atitudinea neglijentă a unui ofițer militar în serviciu cu consecințe grave”. Vinovaţii riscă până la șapte ani de închisoare. Responsabili de la Serviciului de Securitate nu au exclus faptul că o diversiune ar fi putut fi cauza incendiile.

Добавить комментарий