Mitropolitul Epifaniei, despre condițiile Bisericii Ortodoxe Române pentru recunoașterea Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale  (VIDEO)

abe8c2f-2-epiphaniy

Ucraina este pregătită  să accepte condițiile Bisericii Ortodoxe Române referitoare la  asigurarea drepturilor și libertăților comunității românești, în schimbul  recunoașterii Autocefaliei  Bisericii Ucrainene.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene nou — create, Epifanie, a spus acest lucru într-un interviu acordat pentru Ukrainska Pravda (Adevărul Ucrainean), notează Libertatea Cuvântului. Mitropolitul  consideră că condițiile Bisericii Ortodoxe Române sunt acceptabile și este  pregătit pentru negocieri.

„Această declarație a fost făcută  săptămâna trecută. Suntem pregătiți să dicutăm această chestiune. Trebuie să existe decizii în oglindă, pentru că pe teritoriul Bisericii Române  a fost deja creat un vicariat pentru parohiile ucrainene, unde se roagă ucrainenii. De ce nu am oferi aceleași  oportunități  pentru români? Nu consider că este o problemă și sunt încrezător că  putem rezolva această chestiune, iar Biserica Română va recunoaște Autocefalia noastră «, a spus Epifanie.

Reamintim că recent Biserica Ortodoxă Română a numit condițiile  pentru  recunoașterea  Biserici Ortodoxe Ucrainene Autocefale.  Biserica Română a declarat  că va  recunoaște Autocefalia noii Biserici Ucrainene dacă va primi  asigurări din partea autorităților bisericești și a autorităților statului că vor fi asigurate drepturile și libertățile comunităților românești. De asemenea, clerul român consideră că problema unității bisericești a Ucrainei nu a fost încă rezolvată pe deplin.

Добавить комментарий