Muzică, dans şi culoare la Carnavalul de la Rio (VIDEO)

170223142849-rio-carnival-samba-parade-super-169

Cel mai mare spectacol în aer liber din lume, Carnavalul de la Rio de Janeiro, a început cu mult fast şi voie bună. Costume strălucitoare, muzică, lumini, coregrafii îndrăzneţe şi, mai ales, dansatoarele înfocate au creat atmosfera de sărbătoare.

Sambadromul a devenit neîncăpător pentru dansatoarele care s-au mișcat ore întregi pe ritmuri fierbinți. Încă din prima seară, vizitatorii au putut admira formele ademenitoare ale femeilor îmbrăcate sumar.

Dansatoarele au muncit un an întreg, pentru a se pregăti de Carnaval.

„A fost cel mai emoționant moment din viața mea. Niciodată nu am simțit atât de multe sentimente în același timp”.

Carnavalul a început cu multe emoții. Deschiderea lui a fost anunțată cu întârziere, iar Rei Momo nu a primit cheia orașului de la primarul orașului, așa cum este tradiția.

Noul edil, Marcelo Crivella, nu a fost prezent la deschiderea Carnavalului. Potrivit versiunii oficiale, acesta a lipsit pentru soţia lui s-a simţit rău. Cu toate acestea, mulţi cred că absenţa este motivată de faptul că primarul este un pastor evanghelic și nu susține astfel de evenimente.

„Cel mai important este ceea ce se petrece aici, datorită oamenilor care respectă tradițiile”, a afirmat angajatul primăriei orașului Rio de Janeiro, Nilceia Nogueira.

Totuși, oamenii nu au așteptat deschiderea oficială a Carnavalului. Marea distracție a început pe străzi, încă înainte de lăsarea nopţii.

„Fantastic! Impresionant! Sunt atât de mulți oameni, culoare și voie bună”.

„”Carnavalul este foarte frumos și democratic. Cine vrea să se roage, se roagă, cine vrea să se distreze, se distrează. Ador carnavalul!”

Peste două milioane de oameni sunt aşteptaţi la Carnavalul care durează zece zile. Punctul culminant al evenimentului este programat în nopțile de 26 și 27 februarie, atunci când are loc parada celor mai bune 12 școli de samba.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns