Myhailo Pavlyuk a promis că va susține editarea de carte în limba ucraineană

287f8a3c2ec485d4ecc756ec9a9d2c9c

La 14 mai 2019, sub conducerea guvernatorului interimar al regiunii Cernăuți, Myhailo Pavliuk, în clădirea ARS Cernăuți a avut loc ședința grupului de experți pentru susținerea financiară în vederea editării de cărți, reviste şi alte publicații.

„Este îmbucurător faptul că aici s-au adunat astfel de persoane pentru care dezvoltarea domeniul editării de carte, cuvântul ucrainean și popularizarea acestuia, este un lucru important. În acest an, bugetul regional pentru editarea și tipărirea cărții este de un milion grivne. În comparație cu anii precedenți, această sumă este mult mai mare, astfel, putem concluziona că editarea de cărți în regiune se dezvoltă în mod activ”, a declarat Pavliuk.

Oficialul a subliniat că de la începutul anului 66 de edituri bucovinene au solicitat sprijin financiar ce se acordă în cadrul „Programului regional pentru asigurarea nevoilor de informare ale populației, marcarea festivităților de stat, regionale, locale și organizarea evenimentelor reprezentative și a altor evenimente pentru perioada 2016-2010”.

Lasă un răspuns