Nikki Haley:  Prietenia dintre Washington și Moscova este exclusă

SUA (1)

Federația Rusă nu va fi niciodată un prieten al Statelor Unite. Acest lucru a fost menționat de către Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, la conferința de la Duke University din  statul Carolina de Nord, notează RBK Ukraina.

 „În țara noastră  au existat dezbateri politice despre faptul daca Rusia este sau nu  prietenul  nostru. În fond, este o întrebare greșită, pentru că Rusia nu va fi niciodată prietenul nostru. În același timp, acest lucru nu înseamnă că noi nu ne dorim o cooperarea cu ei (rușii n.r.) … V-om coopera cu ei atunci când v-om avea  noi nevoie  și v-om aplica lovitura când v-om avea tot noi nevoie. Anume așa trebuie să fie «, a spus Haley.

De asemenea, ea a menționat că SUA intenționează să investească fonduri semnificative în dezvoltarea armatei și să crească exporturile de energie.

 «Președintele în exercițiu (Donald Trump n.r.)  acționează împotriva Rusiei mai mult decât orice alt președinte de Ronald Reagan încoace», a spus Haley.

Reamintim că anterior Statele Unite anunțau că  intenționează să aplice noi sancțiuni împotriva a 10  oligarhi ruși  apropiați președintelui Vladimir Putin.

Добавить комментарий