Cernăuți: Noi informații despre starea de sănătate a ucraineanului infectat cu coronavirus (VIDEO)

59_main

Starea bărbatului confirmat cu virusul COVID-19 (coronavirus), internat într-un spital din orașul Cernăuți, este de gravitate medie, a anunțat Maria Polișciuk, director adjunct al Departamentului sănătate din cadrul ARS Cernăuți.

„Nu există niciun medicament specific recomandat pentru a preveni sau trata noul coronavirus. tratamentul fiind simptomatic. Se luptă cu tusea, temperatura se reglează. Ieri bărbatul a fost supus unei radiografii – nu este afectat de pneumonie. Starea pacientului este de o gravitate medie, bărbatul se simte bine”, a subliniat Maria Polișciuk.

Soția acestuia nu manifestă simptome de boală.

Obozrevatel.com, citând surse apropiate Ministerului Sănătății, scrie că un număr de 35 de persoane, care au comunicat cu pacientul diagnosticat cu coronavirus, au fost izolate. Cetățenii au fost internați în diferite locuri „pentru a evita panica”.

În același timp, Prim-ministrul Ucrainei, Oleksii Goncearuk, cere oamenilor să rămână calmi și să nu intre în panică, după ce în Ucraina s-a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus.

Libertatea Cuvântului

Lasă un răspuns