O locuitoare din Cernăuţi, în semn de protest,  s-a apucat să vândă cireşe chiar pe treptele de la intrare în Primăria oraşului

3 07 2021 LC INFO 7

Poliţia iarăşi a început să facă ordine în privinţa comerţului neorganizat: îi alungă pe cetăţenii, în majoritatea lor femei în vârstă, care vând producţia crescută sau obţinută de ei, în stradă, lângă pieţele din oraş. O locuitoare din Cernăuţi, în semn de protest, a pus lada cu cireşe chiar pe treptele de la intrare în Primărie şi a început să vândă. Funcţionarii i s-au adresat să realizeze producţia la piaţă, dar nu în faţa Primăriei. Femeia însăşi  i-a trimis pe funcţionari la piaţă să vadă în ce situaţie au nimerit oamenii: „Mergeţi şi vedeţi: oamenii care vând la piaţă, neapărat aleargă la magazin să cumpere, din puţinul ce au câştigat, pâine şi altă producţie necesară. Ei, pur şi simplu, supravieţuiesc. Dacă nu le ajutaţi, atunci nu-i împiedicaţi să-şi asigure existenţa”.

În acest context se cere menţionat faptul că Consiliul Raional Cernăuţi s-a adresat către Consiliul Orăşenesc să creeze condiţii pentru comerţ şi, mai ales, ca în fiecare duminică să fie organizat iarmarocul lucrurilor rare, scoase din uz, de care se preocupă, de regulă, oamenii de vârstă înaintată, scrie Buknews.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий