O zonă economică liberă ar putea fi construită între Ucraina și Republica Moldova

20191212-_m3_9190

O zonă economică liberă între Ucraina și Republica Moldova ar putea fi construită în viitor. Despre aceasta a menționat Prim-ministrul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk, în cadrul unei ședințe cu omologul său moldovean, Ion Chicu, se arată într-un comunicat de presă, publicat joi, 12 decembrie, pe site-ul guvernului.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat și despre furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora după data de 31 decembrie 2019, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia, dar și despre consolidarea securității în regiune, inclusiv susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor state. În acest context, premierul ucrainean s-a arătat convins că o comunicare și un schimb de experiență pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.

De asemenea, s-a discutat despre liberalizarea transportului auto și aerian și extinderea controlului unic la frontiera comună prin implementarea mecanismului la puncte noi de trecere. Oficialii au abordat subiectul măsurilor antidumping impuse de guvernul Ucrainei pentru un set de produse care afectează producătorii moldoveni.

Oficialii au decis să organizeze curând o ședință a co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică cu sarcina de a impulsiona progresul pe fiecare din subiectele de interes comun, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns