Olanda va abroga legea ce blochează asocierea Ucrainei la UE

dutch-parliament-605x341

Camera Inferioară a Parlamentului din Olanda a votat abrogarea legii privind organizarea unui referendum consultativ pe marginea asocierii Ucrainei la UE, document care a blocat semnarea Acordului de asociere între partea ucraineană şi statele membre în 2016.

Peste câteva săptămâni, propunerea legislativă va fi examinată în Senatul Olandei, transmite  capital.ro.

Amintim că, la câteva luni după ce Olanda a ratificat Acordul de asociere Ucraina-UE, olandezii au strâns 300.000 de semnături necesare pentru un referendum consultativ cu privire la acest acord.

Referendumul din Olanda a avut loc la 6 aprilie 2016, 61% dintre cei prezenţi la plebiscit votând împotriva acordului de asociere dintre Ucraina şi UE.

În pofida faptului că referendumul avea caracter strict consultativ, guvernul olandez nu a dorit să se opună voinţei alegătorilor care au votat împotriva ratificării Acordului de asociere cu Ucraina şi, prin urmare, în decembrie 2016, a fost adoptată o decizie suplimentară conţinând şase puncte privind Acordul de asociere, care nu au modificat documentul, ci doar au confirmat normele existente deja în textul său.

Lasă un răspuns