Opinia publică nu este informată despre mersul reformelor

thumbnail

Chestiunea privind aplicarea cu succes a reformelor și mediatizarea esenței lor în rândul cetățenilor a fost discutată la Administrația Regională de Stat în cadrul unui seminar științific cu genericul „Mecanismele de informare a opiniei publice pentru asigurarea eficacității în aplicarea reformelor”.

Potrivit spuselor viceguvernatorului Oleg Stețevyci, autoritățile sunt foarte interesate în cooperarea cu mass-media, astfel încât tot mai mulți oameni să cunoască aspectele de bază ale reformelor. Președintele Centrului de formare și recalificare a funcționarilor publici, Mykola Iarmistyi, consideră că cetățenii dețin informații sumare cu privire la implementarea reformelor și aici un rol important îl pot avea mijloacele de informare în masă. În schimb, profesorul universitar, dr. Anatol Kruglașov, a accentuat asupra faptului că anume autoritățile statului sunt vinovate de situația creată. ”În primul rând, reformele sunt atât de multe, încât e dificil de a pătrunde în esența lor. De asemenea și informațiile cu privire la reforme sunt prezentate fără a stârni interesul publicului larg”, spune Anatol Kruglașov.

La seminarul științific au participat oameni de știință, reprezentanți ai administrației publice, organizațiilor neguvernamentale și jurnaliști. Seminarul a fost organizat de către Centrul regional de formare și recalificare a funcționarilor publici, Institutul de integrare europeană și studii regionale din cadrul Universității Naționale ”Iu. Fedkovyci” și Catedra de Jurnalism a Universității cernăuțene.

Lasă un răspuns