Până în anul 2050, în Marea Neagră va exista mai mult plastic decât pește

rl3rfl-ly2o5rvzmuod5rq7xecmg75tgnona76w

Ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina, Roman Abramovsky, a vorbit despre o problemă alarmantă pe pagina sa de Facebook.

 

„80% din gunoiul din Marea Neagră este din plastic, care se va descompune în 100 până la 1000 de ani. Până în 2050, va exista mai mult plastic decât pește în mare. Înfundarea Mării Negre începe de la râuri”, a menționat oficialul conform unian.net.

Potrivit acestuia, malurile Niprului sunt extrem de poluate cu sticle de plastic, pungi și resturi de îmbrăcăminte.

„Deșeurile sunt aruncate direct pe malul căii navigabile principale a țării. Acesta este un alt semnal, în primul rând astăzi merită să sensibilizăm populația cu privire la mediu. La urma urmei, este evident că unii sunt încă ghidați de principiul: „Râul va crește – va lua totul”. Dar dacă înainte apa ducea deșeurile alimentare de pe țărmuri, astăzi ea duce plastic …. Există mult plastic”, a subliniat ministrul.

Abramovsky a menționat că problema înfundării devine în mod special amenințătoare în limitele râurilor transfrontaliere. În ultimii ani, Europa atestă o imagine tristă. După inundațiile din Transcarpatia, tone de deșeuri, dintre care majoritatea sunt din plastic, intră în UE prin râul Tisa. Anul acesta, în urma unui studiu, au fost identificate 45 de gunoiești neautorizate numai în bazinul râului Tisa.

„Astăzi râurile ucrainene au nevoie de ajutorul nostru. Primul pas, dar important, pe care sunt sigur că fiecare ucrainean îl poate face este să nu arunce gunoiul și să curețe”, a scris el.

Добавить комментарий