Partidul „Slujitorul Poporului” se clasează pe primul loc în urma alegerilor parlamentare anticipate

630_360_1563714372-887

Partidul „Slujitorul Poporului” se clasează pe primul loc în urma alegerilor parlamentare anticipate din Ucraina. După numărarea a 59.77 la sută din buletinele de vot valabile, partidul preşedintelui Vladimir Zelenski, a acumulat 42.50 procente.

Acesta este urma de „Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă” cu  12.97 la sută din sufragii.

Partidului fostului lider, Petro Poroşenko a adunat 8.57 procente, în timp ce partidul ex-premierului Iulia Timoşenko – 8.01 procente.

Șeful statului le-a mulţumit susţinătorilor partidului său, menţionând, totodată, că şi-a dorit un rezultat la fel de bun ca cel obţinut la scrutinul prezidenţial.

„Vă felicit pentru acest rezultat bun, puternic şi simbolic. 75 de procente ar fi fost mai bine, dar noi, şi eu personal, le mulţumim oamenilor din Ucraina pentru încrederea oferită partidului „Slujitorul Poporului”, a declarat Zelenski.

Următoarea formaţiune politică în topul preferinţelor ucrainenilor, Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă, declară că va face totul pentru a restabilirea păcii în estul ţării.

„Chiar credeţi că dacă Zelenski va face paşi concreţi pentru restabilirea păcii şi respectarea acordului de la Minsk atunci noi vom sta şi ne vom uita? Ei nu trebuie să ne roage să facem ceva, noi vom face tot ceea ce ne va sta în puteri pentru restabilirea păcii şi vom vota pentru legile care sunt prevăzute în acordul de la Minsk”, a afirmat liderul Platformei de opoziţie – Pentru Viaţă, Viktor Medvedciuk.

La scrutinul parlamentar de duminică, alegătorii au primit două buletine – unul cu lista de partide politice înscrise în cursă, iar celălalt – cu numele candidaţilor din circumscripţii.

Prezenţa la vot a fost de aproape 50 de procente.

Lasă un răspuns