Pedeapsă pentru fiica oligarhului care a ucis șase oameni la Harkiv

22519280_1674688092601933_6081348166234302977_n

Elena Zaițeva, șoferița Lexusului care a accidentat mortal mai multe persoane în octombrie 2017, va fi găsită vinovată în dosarul deschis la Harkiv.

Acest lucru este stipulat în raportat de rechizitoriu, anunță tsn.ua. Potrivit documentului, Zaițeva este acuzată de încălcarea regulilor circulație în traficul rutier, rezultat cu moartea a șase persoane și rănirea gravă a altor șase, scrie unimedia.

Trebuie remarcat faptul că avocatul Elenei Zaițeva a invocat circumstanțe atenuante. În special, părinții fetei au efectuat transferuri bancare familiilor celor uciși în accident. Este vorba de suma de 50 de mii de grivne. Rudele celor decedați au returnat însă banii, aceste informații fiind atașate la dosar.

După pocăință sinceră a tinerei, avocata acesteia susține că ar putea să-i fie redusă pedeapsa. Potrivit avocatei, zilele petrecute în izolator vor fi luate în calcul după pronunțarea sentinței, mai mult jumătate din timp, Elena ar poate fi eliberată condiționat din închisoare.

Amintim că șase oameni au murit, iar alți cinci au fost spitalizați cu răni grave, după ce un automobil de model „Lexus”, condus de o tânără în vârstă de 20 de ani, s-a tamponat cu un automobil „Volkswagen” și a derapat pe trotuar, unde se aflau mai mulți pietoni.

Cinci persoane au murit pe loc, iar a șasea a decedat câteva zile mai târziu, pe patul de spital.

Șoferița automobilului de model Lexus, Elena Zaițeva, s-ar fi luat la întrecere cu un alt conducător auto.

După câteva ore de ședință, judecătorii de la Harkov au decis arestarea pentru 60 de zile a șoferiței Elena Zațeva.

Lasă un răspuns