Poliția din regiunea Cernăuți, în căutarea fostului militar Valerii Crasnean

unnamed

Fostul participant la Operațiunea antiteroristă din Donbas, Valerii Crasnean, a fost dat în căutare de poliție, fiind suspectat de huliganism cu folosirea armelor de foc, comunică serviciul de presă al Direcției Poliției Naționale în regiunea Cernăuți.

„Pe 13.01.2020 Valerii Crasnean a fost dat în căutare printr-o decizie a Judecătoriei raionului Herța. În data de 27.01.2020 hotărârea a ajuns la SR de poliție  Hliboca”, se spune în comunicat.

Pe site-ul Ministerului de Interne se precizează că Valerii Crasnean se ascunde de la prezentarea în instanţă.

Reamintim că în 2016 fostul militar, împreună cu tovarășii săi de luptă, a depistat în raionul Hliboca un camion care transporta ilegal material lemnos de stejar, fără documente de proveniență și transport. Tot atunci pe numele lui Valerii Crasnean a fost inițiat un dosar penal, deschis în baza articolului 263 din Codul Penal „Comportamentul ilegal cu arme, muniții sau explozive”. În februarie 2018 a început procesul. Susținătorii fostului militar au organizat atunci un pichet sub sediul procuraturii, solicitând rechemarea procurorului în acest caz.

De menționat că Valerii Crasnean a participat la luptele violente pentru aeroportul din Doneţk, iar în 2018 a fost decernat de Petro Poroșenko cu Ordinul Danîlo Galețikii.

Lasă un răspuns