Polițiști de frontieră suceveni, implicați într-o uriașă rețea de traficanți de țigări

contra

Mai mulți polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina sunt suspectați că au bătut palma cu contrabandiștii de țigări, scrie www.monitorulsv.ro. Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, în perioada 2019 – 2020 în județul Suceava a fost constituită o grupare care ar fi introdus în mod ilegal pe teritoriul României aproximativ 550.000 de pachete de țigări provenite din contrabandă, pe care ulterior le-a comercializat pe piața internă.

„Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste <frontiera verde> cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări. Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă”, se arată într-un comunicat al DIICOT. Prejudiciul cauzat de gruparea de contrabandiști se ridică la peste 1,6 milioane de euro. La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane.

 

Acțiunea de joi dimineață a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Anchetatorii au efectuat 28 de percheziții domiciliare, toate pe raza județului Suceava.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, al specialiștilor Direcției Generale a Vămilor, dar și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий