Polonia anunţă cauza oficială a decesului pasagerilor din avionul prezidenţial prăbuşit la Smolensk

1047732972

Cauza care a dus la decesul persoanelor aflate la bordul avionului polonez prăbuşit în 2010 la Smolensk (Rusia) a fost o explozie produsă înainte de prăbuşirea aeronavei, la bordul căreia se afla şi președintele polonez Lech Kaczyński — a anunţat, marţi, 10 aprilie, Antoni Macierewicz, fost ministru polonez al apărării şi președinte al Subcomisiei pentru ancheta desfăşurată în cazul catastrofei aviatice din Smolensk.

„Pasagerii au fost uciși de o explozie produsă aproape de aripa centrală, înainte ca aeronava să atingă solul. Acesta a fost motivul care a dus la moartea lor” — a subliniat Macierewicz, precizând că raportul tehnic a fost semnat de către toți membrii comisiei.

Cu toate acestea, potrivit lui Antoni Macierewicz, clarificarea cauzelor accidentului aviatic și a exploziei ar putea dura ani întregi.

Amintim că Polonia marchează, marţi, opt ani de la catastrofa aviatică din Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Lech Kaczyński, soţia sa, Maria, şi foarte mulţi înalţi demnitari polonezi, printre care şi ultimul președinte al Poloniei în exil, Ryszard Kaczorowski. Delegația poloneză urma să ia parte la evenimente comemorative organizate la împlinirea a 70 de ani de la Masacrul din Katyn, notează Agenția Rador.

Добавить комментарий