Polonia avertizează că nu va accepta o Uniune Europeană cu trepte diferite de integrare

beata_szydlo_council

Polonia nu va accepta o Uniune Europeană cu mai multe viteze, avertizează Guvernul de la Varşovia, deranjat deja de faptul că, în pofida obiecţiilor sale, polonezul Donald Tusk a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului European.

Totodată, premierul Beata Szydlo l-a acuzat pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, că ar încerca să „şantajeze” Polonia.

„Atunci când cineva îţi spune că «dacă nu te comporţi în mod adecvat nu vei mai primi fonduri», acest lucru este inacceptabil”, a spus Zsydlo, citată de BBC News online.

Uniunea Europeană trebuie să continue aprofundarea cooperării, prin sisteme cu trepte diferite de integrare, în funcţie de intenţiile şi dezvoltarea fiecărei ţări, dar fără excluderea nimănui, a afirmat recent cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ideea fiind susţinută de Franţa, Spania şi Italia.

Liderii din Germania, Franţa, Italia şi Spania au stabilit luni, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Palatul Versailles, continuarea aprofundării integrării europene, declarându-se favorabili planului Comisiei Europene privind grade diferite de cooperare la nivel comunitar.

Mediafax

Lasă un răspuns