Popularitatea lui Donald Trump continuă să scadă

trump1-2-e1500220702835

După aproape şase luni de mandat, popularitatea preşedintelui american Donald Trump a scăzut la 36%, faţă de 42% în aprilie, potrivit unui nou sondaj Washington Post-ABC News dat publicităţii duminică, informează dpa şi AFP.

Potrivit sondajului, procentul celor care nu apreciază activitatea lui Trump ca preşedinte a crescut cu cinci puncte procentuale, la 58%. Dintre aceştia, 48% au declarat că „dezaprobă puternic” activitatea preşedintelui SUA.

Totodată, sondajul relevă că aproape jumătate dintre americani (48%) văd conducerea ţării în lume mai slabă de la învestitura lui Trump, în ianuarie, comparativ cu 27% care au declarat că SUA par mai puternice.

Jumătate dintre americani spun că cel de-al 45-lea preşedinte al SUA face o treabă mai proastă decât predecesorii săi, în timp ce doar 25% dintre americani au declarat că Trump se comportă mai bine decât foşti preşedinţi ai SUA. Cincizeci şi cinci la sută dintre americani consideră că Trump nu face progrese semnificative pentru a-şi atinge obiectivele anunţate în campania electorală de anul trecut.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion format din 1.001 adulţi în perioada 10-13 iulie.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns