Poroșenko, invitat la Balul Operei din Viena

41_main

La scurt timp după vacanța de 500.000 de dolari a lui Petro Poroșenko în Maldive, șeful statului revine în vizorul jurnaliștilor. Joi, Președintele îmbracă fracul și papionul. De data aceasta șeful statului pleacă în capitala Austriei pentru a participa la cea de a 63-a ediție a Balului Operei din Viena (Wiener Opernball).

După cum glăsuiește zicala rusească: „С корабля на бал“. Potrivit site-ului Portalului unic pentru utilizarea fondurilor publice, vizita delegației ucrainene la renumitul Bal vienez a sărăcit Bugetul țării cu 800.000 grivne. În timpul vizitei, Petro Poroșenko va discuta cu președintele austriac Alexander Van der Bellen și cu premierul Sebastian Kurtz despre aprofundarea dialogului politic la cel mai înalt nivel, cooperarea comercial-economică și investițională între cele două state, situația din Donbas și sancțiunile impuse Federației Ruse, se menționează într-o postare pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale. Reamintim că vizita din luna ianuarie a Președintelui Petro Poroșenko și a delegației ucrainene la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos a costat Bugetul statului 1,6 milioane grivne.

Balul Operei din Viena este considerat cel mai important eveniment monden al anului, iar printre oaspeți se numără personalități din lumea politică, a afacerilor, sportului și a divertismentului. Evenimentul are loc întotdeauna în luna februarie și reunește peste 5.000 de oaspeți veniți din întreaga lume. Timp de o seară, sala de spectacole a Operei de Stat din Viena, ornată cu nu mai puțin de 50.000 de flori, se transformă într-un adevărat regal la care participă cântăreți de operă și balerini. Spectacolul începe cu parada celor peste 150 de perechi de dansatori începă- tori, unde tinerele îmbrăcate în rochii albe imaculate și tinerii în frac deschid acest spectacol multicolor al Operei din Viena, valsând pe acordurile legendarului vals “Dunărea Albastră”, compus de Johann Strauss-fiul. Cei care participă la acest eveniment trebuie să respecte anumite reguli legate de ținută: doamnele să fie îmbrăcate cu rochii de ocazie lungi, iar domnii trebuie să poarte o ținută smoching. Balul Operei din Viena are o lungă tradiție și a fost inclus în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Lasă un răspuns