Poroşenko: „Pe 21 aprilie opţiunile sunt: Europa sau Rusia”

356045

Preşedintele Ucrainei şi candidat pentru un nou mandat, Petro Poroşenko, a spus că în turul doi al scrutinului prezidenţial, în care se va confrunta cu actorul de comedie Vladimir Zelenski, ucrainenii vor avea de ales între Europa şi Rusia.

„Pe 21 aprilie opţiunile sunt: Europa sau Rusia”, a subliniat actualul preşedinte într-o înregistrare video postată pe Facebook. Ucraina, mai spune Poroşenko în mesajul său, are nevoie de „un preşedinte puternic, un comandant suprem puternic, nu de unul slab”.

„Putem avansa rapid către Europa liberă, dar de asemenea putem să ne întoarcem şi mai rapid către jugul Rusiei imperialiste. Acesta este pericolul”, afirmă el în continuare. Dar admite că mulţi sunt împotriva lui pe reţelele de socializare, în emisiunile televizate şi de asemenea la urne, unde în primul tur al alegerilor, deşi s-a clasat pe locul doi, a obţinut numai 15,95% din voturi, puţin mai mult de jumătate din procentul de 30,24% al lui Zelenski.

Anterior, el a acceptat provocarea lansată de contracandidatul său ca dezbaterea lor finală de dinaintea turului doi să se desfăşoare pe stadionul Olimpic din Kiev şi să se supună amândoi unui examen medical „pentru a dovedi poporului că nu sunt nici alcoolici şi nici toxicomani”.

Lasă un răspuns