Portrete cernăuţene de Stepan Karaciko

S_Karachko02

S_Karachko02La Casa Naţională a Românilor din Cernăuţi a fost vernisată expoziţia personală de fotografii „Portrete cernăuţene şi dominanta arhitectonică” a lui Stepan Karaciko, etnograf şi arhivist. În cadrul expoziţiei au fost prezentate 30 de fotografii – portrete ale unor personalităţi cernăuţene cunoscute, precum şi peisaje arhitectonice din Bucovina.

Stepan Karaciko nu este un fotograf profesionist, dar spre aceasta tinde. El caută să redea anumite trăsături de caracter ale omului, starea lui sufletească, anumite fenomene din natură şi anumite aspecte arhitectonice. Stepan Karaciko planifică şi alte expoziţii, dar acestea, după cum afirmă etnograful şi fotograful, vor fi tematice.

Ucraineanul Stepan Karaciko nu întâmplător şi-a ales local pentru expoziţie Casa Naţională a Românilor. El mulţi ani la rând, activând la Arhiva de Stat din Cernăuţi, a avut buni colegi români de origine. Împreună cu ei a participat la mai multe acţiuni ale societăţilor naţional-culturale româneşti din ţinut. Şi prin fotografiile sale a pretins să aducă satisfacţie spirituală vizitatorilor Casei Naţionale a Românilor.

Добавить комментарий