Prefectura Maramureșului colectează cărți pentru școlile românești din Transcarpatia

prefectura_logo

Instituția Prefectului Județului Maramureș, în parteneriat cu Centrul pentru Transformare Socială din Baia Mare organizează, începând cu data de 31 octombrie 2016, la Palatul Administrativ din Baia Mare, o acțiune de colectare de carte românească din donațiile cetățenilor pentru românii din satele din dreapta Tisei.

Potrivit unui comunicat remis de instituția Prefectului Județului Maramureș, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare vor fi amplasate 4 puncte de preluare și depozitare a cărților donate, urmând ca, la finalul campaniei, acestea să ajungă în Ucraina, în localitățile unde locuiesc vorbitori de limba română.

„Ne dorim ca, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din acea regiune (Transcarpatia), să donăm mici biblioteci școlare de carte în limba română” – se mai arată în comunicatul menționat.

Toate persoanele care doresc să doneze astfel de cărți sau pot sprijini campania inițiată de Instituția Prefectului, în parteneriat cu Centre for Social Transformation Baia Mare, pot dona direct la centrul de colectare, zilnic, între orele 7:00 – 19:00, sau pot contacta Cancelaria Prefectului telefonic, la numărul 0262216727 sau e-mail prefect@prefecturamaramures.ro

Sursa: Tocpress.info

Добавить комментарий