Premierul georgian Giorgi Kvirikașvili și-a anunțat noul guvern

43622220

Premierul georgian Giorgi Kvirikașvili a numit marți un nou guvern aproape neschimbat după victoria zdrobitoare a partidului său la alegerile legislative, relatează AFP.

Singura schimbare este cea a ministrului de finanțe Nodar Khaduri, care a fost înlocuit de ministrul economiei Dimitri Kumsișvili. În locul acestuia a fost numit militantul pentru apărarea drepturilor omului Giorgi Gakharia.

Se așteaptă ca noul guvern să primească fără surpriză votul de încredere al parlamentului săptămâna viitoare.

Partidul prooccidental Visul Georgian, care deține puterea din 2012, a câștigat detașat alegerile legislative de la sfârșitul lunii octombrie, deschizând calea formării unui cabinet loial premierului și a unor eventuale modificări la Constituție.

Premierul Giorgi Kvirikașvili a declarat că țara sa își va continua politica de apropiere de Uniunea Europeană și de NATO, două organizații la care fosta republică sovietică din Caucaz speră să adere, spre nemulțumirea Moscovei.

Georgia rămâne marcată de războiul din 2008 cu Rusia, când trupele ruse au invadat o parte din teritoriul său și au rămas în două regiuni separatiste de la frontiera sa, Osetia de Sud și Abhazia, cărora Moscova le-a recunoscut independența.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns