Preşedintele Franţei şi cel al Ucrainei se declară încrezători în şansele de soluţionare a conflictului ucrainean

Macron_Poroshenko_Paris_june_2017_photo_-rferl_org

Preşedintele francez, Emmanuel Macron şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, şi-au exprimat, luni, speranţele privind înregistrarea unui progres în soluţionarea conflictului din Ucraina. Atât Macron, cât şi Poroşenko, au declarat că aşteaptă ca o nouă reuniune pe tema Ucrainei, în „format Normandia” – la care să participe Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia – să aibă loc până la sfârşitul lunii iunie sau la începutul lui iulie, înaintea summitului G20, programat pe 7-8 iulie, relatează Reuters, citat de Rador.

Liderul ucrainean a declarat că se simte „mult mai optimist”, după întâlnirea cu Macron, în timp ce acesta din urmă a spus că şi cancelarul german, Angela Merkel, împărtăşeşte hotărârea sa de a soluţiona conflictul din Ucraina.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său ucrainean, Emmanuel Macron a mai spus că nu este de acord cu opinia secretarului de stat american, Rex Tillerson, conform căreia ostilităţile din Ucraina ar putea fi rezolvate în afara cadrului acordului de la Minsk. Macron a adăugat că nu a văzut nicio propunere alternativă din partea Statelor Unite şi că baza pentru o înţelegere rămâne cea a acordului de a Minsk, care a fost convenit de toate părţile şi trebuie să fie implementat.

Lasă un răspuns