Președintele Radei Supreme cercetat pentru presupuse acte de corupţie

167710

Biroului Naţional Anticorupţie din Ucraina(NABU) a anunţat marţi începerea urmăririi penale împotriva preşedintelui Radei Supreme, Andrii Parubii, pentru presupusă deturnare de fonduri de la bugetul de stat.

Conform informaților, tribunalul raionului Solomenski din Kiev a stabilit că NABU trebuie să înceapă o procedură penală împotriva şefului legislativului ucrainean.

„În conformitate cu avizul judecătorului de instrucţie de la tribunalul Solomenski din data de 2 aprilie 2019, cazul a fost înregistrat în registrul anchetelor precedente datei de 10 aprilie 2019”, a indicat NABU.

Dacă ancheta îi va dovedi vinovăţia, Andrei Parubii riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare şi o descalificare politică pentru acelaşi termen, ceea ce înseamnă că el nu va putea să ocupe funcţii publice în perioada respectivă.

În declaraţia sa de venit, Parubii a raportat un câştig de 878.000 de grivne (circa 33.000 de dolari) în 2018 şi achiziţionarea unui apartament în oraşul Lviv.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Radei, Andrei Kovaliov, a dezminţit această informaţie, incluzând-o în categoria „obişnuitelor ştiri false”.

Potrivit lui Kovaliov, un fost angajat al uneia dintre structurile Radei Supreme, supărat că a fost demis, a făcut o plângere împotriva lui Parubii la NABU, care a refuzat însă să o înregistreze.

„În cazul dat, convingerea mea profundă este că respectivul încearcă să-l atragă pe preşedintele Radei într-un proces. Se pare că cineva l-a sfătuit să înceapă acest proces penal împotriva lui Parubii”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Lasă un răspuns