Prima maşină zburătoare va fi scoasă la vânzare în octombrie

dims

Începând de luna viitoare se pot face precomenzi pentru una dintre primele mașini zburătoare din lume, fabricată de Terrafugia, la 9 ani de la primul zbor cu un prototip, scrie ladbible.com.

Geely spune că va comercializa primele mașini zburătoare Terrafugia în 2019, iar din 2023 vehiculele vor putea decola și ateriza în plan vertical, scrie wall-street.ro.

În viitorul nu foarte îndepărtat veți putea să conduceți pe cer, pe rute mai rapide, cu o mașină care se poate transforma dintr-o mașină normală în una care decolează. Transformarea acesteia durează mai puțin de un minut.

Aceste mașini zburătoare sunt fabricate de Terrafugia, companie deținută de Zhejiang Geely Holding Group, proprietarul Volvo și Lotus. Mașina poate zbura 640 de km și poate atinge o viteză de 200 km/h. Pentru decolare are nevoie de 500 de metri. Altitudinea la care poate zbura acest aparat de aproximativ 600 kg este de 10.000 de metri.

Aparatul are o propulsie hibridă și are toate echipamentele pe care le-ați aștepta de la o mașină. Prețul nu a fost încă făcut public, însă ar putea fi în jur de 300.000 euro.

Compania care produce acest vehicul spune că printre clienți pot fi piloții de aparate mici de zbor, care pot decola de pe un aeroport mic cu «mașina personală».

Terrafugia are în plan și o versiune denumită TF-X, care nu va avea nevoie de un aeroport pentru decolare și aterizare.

«Dezvoltarea acestei noi tehnologii ne-a permis testarea mai multor mecanisme diferite și îmbunătățirea proceselor pe parcurs. Suntem în punctul în care putem implementa cele mai bune caracteristici de proiectare bazate pe anii de zbor și pe testarea mașinilor», a declarat Chris Jaran, CEO al Terrafugia.

Добавить комментарий