Formarea Comunității Teritoriale Unite Vancicăuți se apropie de sfârșit (VIDEO)

DSC_0463

La 17 februarie a,c. în incinta Casei de Cultură din localitatea Vancicăuți, raionul Noua Suliță, s-a desfășurat Adunarea generală a cetățenilor.  Pe ordinea de zi au fost incluse câteva chestiuni referitoare la asistența medicală și socială din localitate, purtându-se totodată consfătuiri privind crearea comunității teritoriale unite între satele Costiceni, Vancicăuți, Cerlena.

La adunare au fost prezenți primarii celor trei sate: Vladimir Lupoi, Marian Calancea și Alexandru Rotari, secretarul Consiliului sătesc Vancicăuți Aurica Foca, conducătorul gospodăriei agricole „Spicul de aur” Ștefan Gligor și preotul paroh din localitate Ion Mițiței.

După citirea unui raport de activitate al primăriei pentru anul precedent, cetățenilor li s-a prezentat proiectul de decizie cu privire la formarea unui grup de lucru comun, pentru a uni comunitățile teritoriale locale specificate într-o comună unică cu centrul la Vancicăuți. Proiectul de decizie a fost susținut atât de locuitorii satului Vancicăuți, cât și de locuitorii satelor Costiceni și Cerlena.

Întrucât negocierile privind formarea comunei se duc de câțiva ani, neînțelegeri sau discuții aprinse în acest plan nu au fost înregistrate.

Potrivit legislației în vigoare, organele competente urmează să examineze capacitatea economică și financiară a viitoarei comune și să se pronunțe în privința modificării planului de perspectivă.

(S.B.)

DSC_0461

20190217_130103(0) 20190217_130114

Lasă un răspuns