Procurorul militar Anatol Matios, originar din regiunea Cernăuţi, implicat într-un scandal cu conotaţii antisemite

1000_545_1454085483-6403-matios

Procurorul militar al Ucrainei, Anatol Matios, originar din regiunea Cernăuţi, într-un interviu acordat publicației The Insider, a dezvăluit câteva detalii despre înscenarea asasinării ziaristului Arkadi Babcenko, făcând totodată o declarație care a fost catalogată de către drept antisemită, notează Liga News.

În interviu, el a numit un teoretician evreu comunist, Alexander Parvus, și a declarat că la revoluție Parvus a sprijinit „afundarea în sânge a slavilor pentru zeci de ani”. Luând în considerare etnia evreiască a lui Parvus, Matios a spus: „Există întotdeauna un Parvus care vor să facă același lucru și în Ucraina”.

Eduard Dolinski, președintele Comitetului evreiesc din Ucraina, comentând cele spuse de Matios a spus că prin această declarație procurorul militar a lăsat să se înțeleagă că „evreii doresc afundarea în sânge a slavilor”. În același timp, Efraim Zuroff, director pe Europa de Est pentru Centrul Simon Wiesenthal, a numit pretențiile lui Matios „scandaloase”, transmite Times of Israel, iar demnitarul „trebuie să fie concediat”.

Lasă un răspuns